Előfizetői tartalom

Ez roppantja össze az eurót a Nobel-díjas közgazdász szerint

Portfolio
Az Európai Unió nem rendelkezik elegendő forrással, hogy kimentse Spanyolországot, ha Görögországhoz hasonlóan bedőlne, ez lehetne az az esemény, amely az euró végét jelentené Christopher Pissarides Nobel-díjas közgazdász szerint. A döntéshozóknak más megoldásokon kell törniük a fejüket, felmerülhetne például a peseta ideiglenes visszahozása is, ha Spanyolország bajba kerülne.

"Ha Spanyolország Görögországhoz hasonlóan bedől, nem gondolom, hogy az Európai Uniónak elegendő forrása lenne pénzügyileg kimenteni" - a 2010-ben harmadmagával együtt közgazdasági Nobel-díjban részesült Pissarides egy pekingi fórumon beszélt az európai szuverén adósságválság helyzetéről a Bloomberg tudósítása szerint. "Ha Spanyolország bedőlne, kétséges, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés