Előfizetői tartalom

Egyre több az érv a további kamatemelés mellett

A keddi magyar diszkontkincstárjegy aukció eredménye alapján azt gondolhatnánk, hogy a piac már nem áraz további kamatemeléseket a Magyar Nemzeti Banktól. Más megközelítések viszont egyértelműen további monetáris szigorítás(ok) irányába mutat(nak). Az egyik ilyen, hogy a régióban látványosan a legmagasabb szintre emelkedett a mostanában (újra) kiemelt jelentőségű magyar országkockázati felár, ez pedig oda vezetett, hogy a forintbefektetések kockázati prémiuma szokatlanul alacsony szintre mérséklődött.

A keddi 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukció átlaghozam-eredménye (5,71%) és az aktuális jegybanki alapkamat (5,75%) alapján úgy tűnik, hogy a piac nem áraz a következő hónapokra további kamatemelést a Magyar Nemzeti Banktól a novemberi és decemberi 25-25 bázispontos lépések után.Kapcsolódó cikkünk2011.01.11 11:51 Terv feletti eladás és csökkenő hozam a 3 hónapos aukciónEz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés