Előfizetői tartalom

1+2 gyerek az nem egyenlő 3 gyerekkel (korr.)

Portfolio
A családi adókedvezmény nem is a gyerekvállalást díjazza igazán, hanem a közös gyerek vállalását, ezért az élettársi viszonyban született közös gyerekek többet érnek a kedvezmény szempontjából a házasságba hozott gyerekeknél. Viszont már a magzat után is jár az adókönnyítés. Megéri gyorsan és pontosan nyilatkozni a kedvezmény igénybevételéről, máskülönben csak jövőre látja viszont a szülő az őt megillető pénzt - írja az Index.

Vonzóan hangzik az, hogy gyerekenként havi tíz- vagy harmincháromezer forinttal kevesebb adót kell befizetnie egy munkavállalónak a kormány gáláns családbarát adórendszerének köszönhetően, a gyerekes dolgozók közül mégis sokan meglepődhetnek a bérük februári készhez vételekor, hogy kevesebb nettót kapnak. A családi kedvezményt ugyanis nem automatikusan veszi figyelembe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés