Előfizetői tartalom

Súlyos adóemelésekre kényszerül az adósságban úszó amerikai állam

Portfolio
Miközben a tőkepiacokat most Portugália megmentése tartja lázban, addig a tengerentúlon is egyre több jelét láthatjuk annak, hogy a korábbi években jelentős deficitet felhalmozó államok most isszák meg a túlköltekezés levét. A New York Times cikke szerint Illionis állam demokrata vezetése drámai adóemelések bevezetésén dolgozik, a személyi jövedelemadó kulcsát például 75%-kal emelnék meg.

Az amerikai gazdasági napilap beszámolója szerint Illinois állam vezetői arra az adóbevételek drámai emelésével akarják kezelni az egyre súlyosabb költségvetési problémákat. Az amerikai állam ugyanis 13 milliárd dolláros deficittel kell megküzdjön és jelenleg 6 milliárd dolláros kifizetetlen számlája van a szociális intézmények, iskolák felé. Nagyon közel vagyunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés