Előfizetői tartalom

Új nyilatkozatminta a Stabilitás Pénztárszövetség ajánlásával

Portfolio
A Stabilitás Pénztárszövetség azt javasolja a magán-nyugdíjpénztári tagoknak, hogy jogaik megóvása érdekében használják az általa készített nyilatkozatmintákat. Ez a minta a szokásoshoz képest azt a kiegészítést is tartalmazza, hogy amennyiben megsemmisítésre kerülne később a visszalépést deklaráló törvény, akkor jogfenntartással él a tag a visszalépés kapcsán elszenvedett jogsérelem, illetve vagyoni hátrány megtérítése iránt - írja az MTI.

A pénztárszövetség honlapján közzétett tájékoztató szerint a nyugdíjbiztosítási szervek előtt kötelezően megteendő nyilatkozat tartalmára nézve a jogszabály nem ír elő formakényszert, ezért a magán-nyugdíjpénztári tagságot választók - jogaik megóvása érdekében - alkalmazzák a "Pénztártagság fenntartására szóló nyilatkozat"-ot. Ebben a tag - a magán-nyugdípénztári...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés