Előfizetői tartalom

Így változik az élet mától

Portfolio
Az új kormány eddigi féléve alatt hozott döntések és törvények értelmében mindennapjainkat számos ponton érintő változások lépnek életbe 2011. január 1-jén. Változik a személyi jövedelemadó rendszere, csökken a társasági adó, egyszerűsödik a bevallás, visszafordul a nyugdíjreform, nő a minimálbér, újra három évig jár a gyes - hogy csak néhányat emeljünk ki az érvényre kerülő változásokból. Végül még valami, amiről jövőre valószínűleg sokat fogunk hallani: a 2011-es év első felében Magyarország látja el a soros EU-elnökség feladatait.

16% lesz az szja Valamelyest minden foglalkoztatottat érint, hogy 2011. január 1-jével életbe lép a 16%-os egykulcsos adórendszer (2010-ben az adókulcsok: 17% és 32% éves 5 millió forintos jövedelem felett). Ezzel kapcsolatban a főbb változások: - megszűnik az 5 millió forintos (szuperbruttó) adóalaptól számított 32%-os adókulcs, - ehelyett, és az alsó jövedelemkategóriában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés