Előfizetői tartalom

Richter, Egis: jövőre is veszélyben lehet a gyógyszerkassza

Portfolio
Jövőre 12 milliárd forinttal lépheti túl a gyógyszerkassza az előirányzott értéket, ami alacsonyabb a múlt hónapban prognosztizált 20 milliárd forintos összegnél - állapították meg legfrissebb elemzésükben a Költségvetési Tanács szakértői. A különbözet abból ered, hogy az intézmény által szerda este kiadott kitekintés már számol azzal a módosító javaslattal, ami megszűntetné a K+F kiadásokkal összefüggő gyógyszergyártói befizetések kedvezményeit. Összességében a tőzsdén forgó gyógyszergyártókat 3 negatív, a gyógyszerkasszát érintő fejlemény is sújtja.

1. Jövőre is túlszalad a gyógyszerkassza A Költségvetési Tanács szakértői novemberben még azzal számoltak, hogy 20 milliárd forintot meghaladó túllépés következik be jövőre a gyógyszerkasszánál. A KT szerda este megjelent elemzése viszont már csak 12 milliárd forintos többletköltéssel számol, ami indoklásuk szerint abból ered, hogy várhatóan megszűnik a gyógyszergyártók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés