FONTOS Jönnek Magyarországra a személyzet nélküli boltok – Megint vége egy szakmának?
 
Előfizetői tartalom

Koalíciós vita lett a nyugdíjreformból Csehországban

Portfolio
Komoly összetűzés lehet a nyugdíjreformból Csehországban, hiszen a kormányzó koalíció egy tagja hallani sem akar a járulékok megosztásáról, és az ezt követő adóemelésről. A Közügyek párt szerint a reform a középosztály kárára válik, ezért inkább egy más utat kéne választani, például felállítani egy tartalékalapot, ami a kedvezőtlen demográfiai folyamatokat tudná mérsékelni nagyobb áldozatok nélkül.

A júliusi választások után hármas koalíció (Polgári Demokratikus Párt, TOP 09, Közügyek) alakított kormányt Csehországban, a nyugdíjreform kapcsán viszont most nyilatkoztak meg az első ellentétek a partnerek között. A Közügyek párt -aki a legkisebb a koalícióban - elutasította azt a kezdeményezést, miszerint létre kellene hozni egy új, kötelező pillért a nyugdíjrendszerben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés