Előfizetői tartalom

Fontos részek kerültek be a nyugdíjtörvénybe

Portfolio
Számos módosítást nyújtott be a kormány a ma várható zárószavazás előtt a nyugdíjtörvény-csomaghoz. A kormány írásba foglalta, hogy adómentes lesz a visszalépő tagok pozitív reálhozamának felvétele készpénzben. Speciális esetben 2011. február végéig nyilatkozhat a tag arról, hogy akar-e maradni, a tagsági jogviszony tehát legkorábban március elseje után szűnik meg. Érdekes módon a kormány fenntartja a lehetőségét annak, hogy változtasson a pénztárak vagyonátadási módján, miközben kiderült hogy a maradóknak a tagdíj 10 százalék lesz.

Ma szavaz az Országgyűlés a vegyes nyugdíjrendszer tagok visszalépésről, még a zárószavazás előtt egy olyan módosító indítvány érkezett a törvényhez, ami több ponton változtatásokat eszközöl. A legfontosabb, hogy bekerül a törvénybe, hogy ténylegesen adómentesen juthatnak majd hozzá a reálhozamukhoz az állami rendszerbe visszatérő tagok. Érdekes változtatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés