Előfizetői tartalom

Nem tágít a német-francia tengely - Mi lesz egy hét múlva?

Portfolio
A mai személyes egyeztetésük után továbbra is elutasította a német kancellár és a francia köztársasági elnök a közös eurózóna-kötvény kibocsátás, illetve az eurózóna jelenlegi válságkezelő alapja megemelésének javaslatát. Ez azt jelenti, hogy a megosztottság az eurózóna adósságválsága kezelésének irányairól továbbra is jelentős az eurózóna vezető döntéshozói között. A németek és a franciák ma hangsúlyozták, hogy továbbra is teljes mértékben elkötelezettek az euróövezet megtartása mellett.

Angela Merkel és Nicolas Sarkozy a mai egyeztetés után azt jelentették be a részletek ismertetése nélkül, hogy 2011-ben az adórendszert és a munkaerőpiacot érintő egymással összehangolt szerkezeti reformokat hoznak nyilvánosságra, hogy ezzel egyrészt példát mutassanak a többi országnak, másrészt ezen döntésekkel is igyekezzenek javítani saját és más eurózóna tagok versenyképességét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés