FONTOS Jönnek Magyarországra a személyzet nélküli boltok – Megint vége egy szakmának?
 
Előfizetői tartalom

Andor László: a kormányra fájó kijózanodás vár

Portfolio
A Napi Gazdaságnak adott interjújában Andor László munkaügyi biztos azt mondta, hogy nem jó ötlet a nyugdíj-megtakarítások átcsatornázása, főleg akkor, ha abból folyó kiadásokat finanszíroz a kormány. A biztos aránytalanságokat lát a választási opciók kapcsán, miközben úgy véli, hogy fájó lesz a kijózanodás, hiszen az állam a jövőben nagyobb terhet vállalat magára a rövid távú előnyökért cserébe.

Andor László munkaügyi-biztos szerint ha nincs szükséghelyzet egy országban, akkor érdemes hosszabb időt szánni a nyugdíjrendszer átalakítására. A biztos emlékeztetett arra, hogy még Görögországban is fél évet szántak erre, pontosan azért, hogy legalább valamekkora társadalmi konszenzust sikerüljön elérni. A nyugdíjrendszer nagyban függ attól, hogy a részt vevő munkavállalók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés