Előfizetői tartalom

Nem tágít az EU nyugdíjügyben

Portfolio
A lengyelek az elmúlt napokban megannyi módon adták tudomásul az EU-nak, hogy ők nem akarnak a mi utunkra lépni, viszont a másik oldalról mindent elkövetnek, hogy a szabályok puhuljanak. A lengyel miniszterelnök tegnap például azt nyilatkozta, hogy Németország elismeri a nyugdíjreform teremtette speciális körülményeket. A miniszterelnök szerint az Ecofin is kezd engedékenyebb lenni, bár erre nem utalt a mai sajtótájékoztató. Olli Rehn mindössze a korábbi tervezetet ismételte meg, amiben az áll, hogy a Túlzott Deficit Eljárás alól mentesülhetnek egyes országok.

Már régóta tudjuk, hogy a lengyelek is a költségvetésük rendbe tételén fáradoznak, azonban Donald Tusk, miniszterelnök hétfői Berlini találkozójáról érdekes hírek érkeztek. A miniszterelnök szerint Németország megérti, hogy a nyugdíjreform költségeit figyelembe kellene venni a statisztikákban - írja a Warsaw Business Journal. Mint ismert korábban kilenc tagország azzal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés