Előfizetői tartalom

Mégsem lesz adóköteles a reálhozam?

Portfolio
A parlament honlapján megjelent egy politikai nyilatkozat, amit Orbán Viktor, Kósa Lajos és Lázár János írt alá. A nyilatkozat a magánnyugdíj-pénztári tagok védelméről szól, és a mindössze egy oldalas beadványban 5 kiemelt vállalás van, ami nagyrészt nem jelent újdonságot. Ezek közül viszont a legfontosabb, hogy teljes adómentességet ígérnek a hozamukat készpénzben felvevő visszalépő tagoknak, miközben jelenlegi ismereteink alapján a személyi jövedelemadót meg kellene utána fizetni.

A garanciavállalások között nagyobb részben olyan tételek hangzanak el, amit már eddig is tudhattunk, viszont az újdonság, hogy a hozamot adómentesen vehetnék ki azok a tagok, akik 2011 januárig visszaléptek az állami pillérbe. Két érdekesség is van ezzel kapcsolatban: egyrészt hozamokról és nem reálhozamokról van szó, másrészt adómentességről tesznek említést, miközben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés