Előfizetői tartalom

Készpénzfelvét esetén nem kell ehót fizetni

Portfolio
Az állami rendszerbe történő visszalépés körülményeit meghatározó törvényt több ponton is változtatni fogják, legalább is erre enged következtetni egy indítvány. Például az idő rövidsége miatt a nyugdíjadó nem 2011 januárjától kerül bevezetésre, hanem jövő év decemberétől. Tisztázzák azt is, hogy hol kell a pénztártagoknak megjelenniük, az újítás szerint a tagok számára kedvezőbb felállás lesz az érvényes, tehát az ügyfélszolgálatokra is el lehet majd menni. Végül, de nem utolsó sorban a reálhozamot eho mentesen lehet majd felvenni, ami azért kedvező, mert különben meg kéne fizetni a 16 százalékos szja mellett a 27 százalékos ehót is.

A múlt pénteken benyújtott nyugdíjszabályokat megváltoztató törvényjavaslathoz számos módosító indítvány érkezett az ellenzék részéről, azonban találhatunk egy számvevőszéki és költségvetési bizottság által benyújtott javaslatot, ami már figyelmet érdemel. A benyújtott módosító indítvány alapvetően több formai hibát is kijavít a törvényjavaslatban, miközben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés