Előfizetői tartalom

Sok hűhó semmiért? - Ebből még nem lesz 6%-os növekedés

Portfolio
A kormányzati adócsomag a képzettebb munkaerő aktivitását növeli, ugyanakkor a foglalkoztatást érdemben nem emeli, a beruházásokra pedig összességében inkább kedvezőtlenül hat - állapítják meg a Magyar Nemzeti Bank szakértői a tegnap megjelent inflációs jelentésben. Az eredmény éppen ezért meglehetősen szerény: a potenciális GDP-növekedés legjobb esetben 0,3 százalékponttal javulhat, de valószínűleg ennél is kisebb a hatás.

A magyar gazdaság potenciális növekedése az elmúlt évtizedben gyorsuló ütemben maradt el a régió többi országának teljesítményétől, aminek elsődleges okait a termelés inputpiacain jelentkező problémákban kell keresnünk - állapítják meg a jegybank szakemberei. A magas munkát terhelő adóék és a bőkezű szociális ellátórendszer következtében a hazai munkaerő-piaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés