Előfizetői tartalom

Itt a lista a világ 100 legbefolyásosabb egyéniségéről!

Portfolio
Második alkalommal állította össze a Foreign Policy amerikai magazin a világ legbefolyásosabb gondolkodóinak 100-as listáját, akiknek a gondolatai és cselekedetei leginkább meghatározták a 2010-es évet. Az FP összefoglalója külön kitér arra, hogy történelmi távlatból visszatekintve az idei év rendkívül fontos lehet: az amerikai uralom végének kezdetét jelentheti.

Az USA hanyatlásának kezdetén járunk? Egyre több jel mutat arra, hogy a világ "maradék részének" hosszú ideje várt felemelkedése elérkezett, akár a gyorsan növekvő, nyers Kínára (a kínai jegybankelnök a 4. helyen végzett), vagy akár diplomácia területén türelmetlen Brazíliára, illetve Törökországra (külügyminisztereik például a 6., illetve a 7. helyen állnak)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés