Előfizetői tartalom

Kisebb mentőcsomagot kap Írország fontos engedményekkel

Portfolio
A korábban jelzett 85 milliárd eurónál kisebb, 67,5 milliárd eurós külső segítséget kap Írország az eurózóna két mentőmechanizmusából, illetve a Nemzetközi Valutaalaptól és saját forrásaiból egészíti ki 17,5 milliárd euróval a csomagot - erről született ma döntés Brüsszelben. Az összességében valóban 85 milliárd eurós pénzügyi keretet Nagy-Britannia, Svédország és Dánia további, egyelőre nem ismert összegű kétoldalú hitelekkel növeli. Két fontos területen is engedményeket kapott az ország, illetve a bankrendszerét hitelező közösség, ami valamelyest enyhítheti a Portugáliára és Spanyolországra nehezedő piaci nyomást.

Kapcsolódó cikkünk2010.11.28 11:18 Még ma bejelentik az ír mentőcsomagotAmennyiben ma lehívná az összes külső segítséget Írország, akkor 5,83%-os kamatot kellene fizetnie a segítségért. Ez jóval alacsonyabb, mint ami az ír médiában a napokban felröppent (6,7%), illetve elmarad az aktuális ír államkötvényhozamok szintjétől (8-9% körül), de kissé magasabb, mint a görögöknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés