Előfizetői tartalom

Nincs túl jó bőrben a nyugdíjrendszer az oroszoknál

Portfolio
Egy találkozón több orosz vezető is a nyugdíjrendszert érintő kérdésekről beszélt, a végkövetkeztetés az lehet, hogy nem szabad átvenni a nyugat-európai mintákat politikai és társadalmi konszenzus nélkül. Az biztos, hogy Oroszországban sincs meg az állami pillérben a kiadásokhoz szükséges fedezet a bevételekből, ezért az államnak kell a rendszerbe pénzt tennie. A politikusok elzárkóztak a korhatáremeléstől, viszont a jegybank elnöke szerint nincs más út, csak a korhatáremelés, vagy a kezdőnyugdíjak garantált szintjének csökkentése.

Az orosz elnök Dmitrij Medvegyev szerint nem tervezik a jövőben a nyugdíjkorhatár emelését, nem azért, mert ne lenne rá ok, hanem mert egy ilyen döntés meghozatalához nagyon komoly párbeszédre és politikai konszenzusra van szükség. Az elnök szerint nem szabad elsietni az intézkedéseket, hiszen ahogy Európában is láthattuk, nagyon veszélyes az elhamarkodottság, a társadalom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés