Előfizetői tartalom

Több érdekesség van a költségvetésben, mint elsőre hittük

Minden tervezési időszakban megy a huzavona , hogy több vagy kevesebb forrást juttat-e a kormány az egészségügynek. Az idei költségvetési számokat vizsgálva érdekességekre is bukkanhatunk: 15 milliárd forintos céltartalékot képzett a kormány a természetbeni ellátások körében, amit bizonyos feltételek figyelembevételével kaphatnak meg a gyógyító-megelőző szolgáltatást nyújtó intézmények. Közben a bevételek oldalán még tovább növekszik az adók szerepe, ami egyre inkább felhatalmazhatja a kormányt az erősebb állami befolyás gyakorlására. Következő cikkünkben a számok segítségével adunk választ arra a kérdésre, hogy miből is gazdálkodhat 2011-ben a magyar egészségügy.

Több vagy kevesebb?. A jövő évi költésgvetésben kiemelt ágazatként szerepel az egészségügy, hiszen az ideinél nagyobb összegből gazdálkodhat, ami a jelenlegi gazdasági körülmények mellett elismerést érdemel - fogalmazott a napokban Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára, aki azt is hozzátette, hogy a 2011-es költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés