Előfizetői tartalom

Mégsem lesz jövőre abszolút járulékplafon

Portfolio
A Napi Gazdaság értesülése szerint mégsem vezeti be jövőre a kormány az abszolút járulékplafont, azzal legalább egy évig várni fog, noha korábban az volt a szándék, hogy a munkavállalókra vonatkozó felső limit mellett a munkaadók által fizetett járuléknak is legyen egy határa, amely felett már nem kell fizetni. A lap megjegyzi, hogy eddig a plafon mértéke volt az egyetlen bizonytalansági tényező. Mint ismert, tegnap az Index olyan értesülést közölt, hogy a 25-35 millió forintos tartomány közepében gondolkodik a kormány.

Kapcsolódó cikkünk2010.11.09 15:5130 millió forint körül tb-járulék plafont vezet be a kormányA lap szerint eredetileg az volt a terv, hogy a munkaadói járulékplafon essen egybe a munkavállalóival (ez jövőre napi 21 ezer, vagyis évi 7,665 millió forint), ami azonban irreálisan nagy járulékkiesést jelentett volna. A Nemzetgazdasági Minisztérium az adótörvények beterjesztésekor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés