Előfizetői tartalom

Nyílt államosításról beszél a Stabilitás Pénztárszövetség

Portfolio
A magánpénztári befizetések magántulajdont képeznek, a megtakarítások nyílt államosítását jelentené a magánnyugdíjpénztárak megszüntetése, olvasható a Stabilitás Pénztárszövetség vasárnap kiadott állásfoglalásában. A szövetség azt tanácsolja tagjainak, hogy ne lépjenek vissza az állami rendszerbe, míg a kormány nem tisztázza a részletszabályokat.

Hárommillió magyar állampolgár összesen átlagosan 933 ezer forintos nyugdíjcélú megtakarításának nyílt államosítására tett kísérletet jelent a miniszterelnök pénteki kijelentése, amely szerint "rövid idő alatt kikerülnek a nyugdíjrendszerből a magánnyugdíjpénztárak, a magyar nyugdíjrendszer pedig kétpilléres lesz", áll a Stabilitás Pénztárszövetség főtitkárának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés