Előfizetői tartalom

A válságadók prototípusa - Mennyit fizet a közösbe a gyógyszeripar?

Az elmúlt hetekben három iparág rendkívül rövid idő leforgása alatt szembesült azzal, hogy a kormány válságadót vet ki rájuk. Egyesek ennek kapcsán arra mutattak rá, hogy más szektorok látványosan "megúszták" az új sarcot, külön nevesítve a gyógyszeripart. Bodrogi József egészségügyi közgazdász a Portfolio.hu-nak nyilatkozva azonban éppen arra hívta fel a figyelmet, hogy válságadók mintájául a gyógyszeripar szolgált Magyarországon és a gyógyszeripart sújtó különadó mértéke nem nevezhető alacsonynak sem. Dávid Tamás, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatóhelyettese pedig arra emlékeztetett, hogy jelenleg négy különböző plusz teher sújtja a gyógyszeripar szereplőit és ezek egyikét a tervek szerint épp most "szigorítaná" a kormány. Beke Zsuzsa, a Richter kommunikációs vezetője félrevezetőnek nevezi, hogy az iparág "megúszta" volna a különadókat.

Azoktól kér most több áldozatot a kormány, akik eddig kevesebbet adtak. A második akcióterv egyik célja az, hogy arányossá tegyük a válság okozta terhekből való részesedést - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök október 13-án, amikor bejelentette az energia, telekommunikációs ágazatokra és kereskedelmi láncokra kivetett válságadókat. Elmondása szerint a kormány átmeneti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés