Előfizetői tartalom

Oktatási és egészségügyi feladatokat adhatnának át az önkormányzatok

Portfolio
Elsősorban oktatási és egészségügyi feladatokat adhatnának át az önkormányzatok az államnak az MTI-nek nyilatkozó polgármesterek szerint. Az önkormányzati vezetők elmondták, hogy a konkrét tárgyalások még nem kezdődtek meg; a megyei jogú városok vezetői kedden találkoznak az oktatási államtitkárral, s a feladatmegosztás kiemelt téma lesz a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) novemberi első ülésén is.

Mi áll a háttérben? A miniszterelnök egy hete a parlamentben jelentette be, hogy napokon belül megkezdődnek a tárgyalások a kormány és az önkormányzatok között a közszolgáltatásokról. Orbán Viktor szeptember 28-án a Magyar Televíziónak azt mondta: kész megfontolni olyan javaslatokat, amelyek szerint a kormány visszavenne néhány, korábban állami feladatot. Példaként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés