Előfizetői tartalom

Amit még nem tudtál az új szja-ról - mekkora béremelés kell, hogy jól járj?

Portfolio
A gyermektelenek egész magas jövedelemhatárig rosszabbul járnak a jövő évi adótáblával, mint az idén. Ezt a kormány szándékai szerint majd a piaci béremelések fogják kompenzálni, ám ennek kívánatos mértékét elnézve ez aligha lehet teljes körű. Reálértékben rosszul járnak a minimálbéresek is, a marginális adókulcsok szerkezete viszont egész jó irányba mozdult el.

Mint tudjuk, a gyermekeik után adókedvezményt igénylők egyértelműen jobban járnak a jövő évi adóváltozásokkal, ám azok, akik ilyen előnnyel nem tudnak élni, jóval az átlagkereset fölött kezdenek csak el többet keresni. Ez egyébként a családok jövedelmi pozíciójában beállt javulást is mérsékli, hiszen az egyik kereső az ideinél erősebb adóterhelés alá esik. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés