Előfizetői tartalom

Két ponton is szürkítheti a gazdaságot a kormány adócsomagja

Portfolio
Megszűnhet a dupla minimálbér utáni járulékfizetési kötelezettség, illetve a vállalkozói jövedelmek körében bevezetett, tevékenységre jellemző kereset utáni járulékfizetés is a kormány adótervei szerint. Mindkét eszköz a jövedelemeltitkolás elleni fellépést szolgálta, kérdés, hogy mennyire veti ez majd vissza fehéredési folyamatot.

A dupla minimálbér utáni járulékfizetési kötelezettség eltörlése vélhetően már nem okoz nagy szürkülést. Az adóellenőrzéstől tartók már az elmúlt 3 évben felhúzták alkalmazottaik legális bérét erre az "elvárt" jövedelemszintre, hiszen a személyi jövedelemadón már nem lehetett annyit spórolni, hogy megérje a zsebbe fizetés kockázatát. Elképzelhető, hogy a bátrabbak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés