Előfizetői tartalom

Átment a trükk a parlamenten - elmarad a szerkezetátalakítás az egészségügyben

Portfolio
Ebben a szerkezetben fenntarthatatlan a kórházak működése - mondta az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Mikola István, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke. Közben a parlament elfogadta azt - az idei költségvetést módosító - javaslatot, ami 27.5 milliárd forintos többlet forrást juttat a kórházaknak, igaz ennek "fedezete" fiktív bevétel. A Magyar Nemzet keddi száma eközben azt írja, hogy a plusz forrás kiutalását - az ígéretekkel ellentétben - nem kötik stuktúraátalakításhoz.

Átment a trükk a parlamenten Hétfőn este a parlament elfogadta a fideszes képviselők idei költségvetést módosító javaslatát, ami az Egészségbiztosítási Alap 2007-ben és 2008-ban keletkezett tartalékát a kórházaknak juttatja, Szócska Mikós szerint ezt "padlássörsés" során találták. Tegnapi véleményében azonban a Költségvetési Tanács arra hívta fel a figyelmet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés