Előfizetői tartalom

Túlélésért küzdenek a nyugdíjkasszák

Portfolio
A miniszterelnök bejelentése alapján az APEH az összes magánnyugdíj-járulékot visszatartaná, ezért a kasszák most kompromisszumért lobbiznak. Az Index úgy tudja, azt szeretnék elérni, hogy az adóhatóság a nyolc százalékos járulék legalább felét utalja. Ez a hárommillió kasszatag mellett a pénztáraknak is fontos, hogy működési költségeik legalább egy része fedezve legyen. Több kassza a beléptetések felfüggesztését tervezi, ezzel csökkenteni tudják kiadásaikat, de ennek más eszközei is vannak.

Kapcsolódó cikkünk2010.10.13 22:33 Szíjjártó megerősítette: nem adunk a járulékokból a pénztártagoknak!A miniszterelnök bejelentése után sokan a nyugdíjkasszák ellehetetlenülését jósolják, de a dolog még távolról sem dőlt el. A pénztárakat a járulékok visszatartása nem lehetetleníti el automatikusan, "csupán" megnehezíti működésüket, amit eddig a beérkező díjakból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés