Előfizetői tartalom

Újabb recesszió nem lesz, de részvényár-csökkenés igen (Interjú)

Lassulni fog az amerikai gazdaság, de ez nem csap majd át újabb recesszióba - hangsúlyozta a most megjelent negyedik negyedévi gazdasági kitekintő kapcsán a Portfolio.hu-nak adott interjúban Christian Blaabejerg. A dán Saxo Bank vezető részvénypiaci stratégája szerint rövid távon még kitarthat az amerikai részvénypiacok ereje, de év végére, a romló gazdasági helyzet miatt árfolyamcsökkenés várható. A dollár hanyatlása nem tart örökké, ha más nem, akkor majd a németek tesznek érte, hogy az euró gyengüljön - véli. Az aranyba fektetés továbbra is kiváló befektetési lehetőség marad Blaabejerg szerint. A svájci frank fokozatosan tovább gyengülhet az euróval szemben év végéig, ez pedig jó hír lehet a magyar frankhiteleseknek. Az euróhiteleseknek pedig az lehet kedvező, hogy a devizapiaci előrejelzésekbejn kitüntetett figyelemnek örvendő Saxo Bank a forint kapcsán erősödésre számít az euróval szemben.

Év végéig csökkenhetnek a részvényindexek. Portfolio.hu: A negyedik negyedévi globális gazdasági kitekintőben lassuló növekedéssel számolnak a fejlett gazdaságok, sőt Kína esetén is. A magas munkanélküliség láttán melyek azok a tényezők meglátásuk szerint, amelyek segítenek elkerülni a második gazdasági visszaesést az Egyesült Államokban? Christian Blaabejerg:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés