Előfizetői tartalom

Mikola: válság van az egészségügyben

Portfolio
A piacgazdasági átmenet nem zajlott le az egészségügyben, a helyzet nagyon rossz, nem történt meg a feltőkésítés, a válság pedig már nem csak a szektort, hanem az egész nemzetgazdaságot fenyegeti. Olyan politikát akar folytatni Mikola István szerint a kormány, hogy a helyi népegészségügyi trendeknek megfelelően osszák ki a forrásokat. Ezt meghaladóan egy külön orvosi jogállást is létre kívánnak hozni, amivel megszüntethető lenne a paraszolvencia. A politikus kitért a magánnyugdíjpénztárak kérdésére is, véleménye szerint a kormány be van szorulva, és nem tehetett mást, mint hogy átmenetileg elvegyen forrásokat - hangzott el a Stabilitás Pénztárszövetség és Pénzügykutató közös konferenciáján.

Bajba van a gyógyszerpiac, a kiskereskedelem, körbetartozások nehezítik a helyzetet. Nagy léptékű, mélyreható változásokhoz az állami fokozott felelősségvállalásra van szükség. Az egészségügy kimaradt a piacgazdasági átmenetből, nem került feltőkésítésre a rendszer. Az egészségügy válsága a beszállítókat is elérte, nem csak a kórházaknak vannak lejárt tartozása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés