Előfizetői tartalom

Naivitás azt hinni, többé nem lesz ilyen válság - interjú az Európai Bizottság kutatási igazgatójával

Kovács Krisztina
Jelentős válságból jövünk ki, ezért még nagyon sok mindennek kell történnie ahhoz, hogy azt mondhassuk, hogy már kijutottunk az erdőből - nyilatkozta a Portfolio.hu-nak Székely P. István. Az Európai Bizottság gazdasági és monetáris ügyekért felelős igazgatóságának (Directorate General for Economic and Financial Affairs) kutatási igazgatója hangsúlyozta, hogy Brüsszelben azon dolgoznak, hogy megtalálják azokat a végleges kereteket és formákat, amelyekkel a problémák megoldhatók. Emellett elvárják a problémás országoktól, hogy bizonyítsanak, hogy a lényeges gazdaságpolitikai döntéseket és reformokat meghozzák azért, hogy utána újra biztonsággal tudják magukat a piacról finanszírozni. A szakértő szerint nagyon fontos, hogy ebből a válságból megtanuljuk a leckét, és még egyszer ugyanazt a hibát ne kövessük el, hiszen tudjuk, hogy a válság azóta velünk van, amióta szervezett gazdaság létezik.

Még nagyon sok mindennek kell ahhoz történnie, hogy azt mondhassuk, hogy már kijutottunk az erdőből. Portfolio.hu: Nemrégiben láttak napvilágot az Európai Bizottság friss gazdasági prognózisai. Mivel magyarázható, hogy az eurózóna esetében idénre kétszer olyan gyors növekedést várnak a Bizottság szakértői mint májusban? Székely István Pál: Ennek az alapvető oka az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés