Előfizetői tartalom

Kiderült, kik az igazán bajban lévő adósok

Portfolio
Lehet, hogy sikerült túljutni a válság nehezén, és véget ért a görögökkel kipattant európai adósságválság, az idő azonban újabb adósságspirálba került országokat "termelhet ki". Dacára a megkezdett költségvetési konszolidációnak a legtöbb ország közpénzügyi helyzete még jövőre sem lesz túl fényes, sőt a Portfolio.hu vizsgálatából az derült ki, hogy néhány közép-kelet európai régiós ország is kezd felcsatlakozni a piaci aggodalmakat (és euró mélyrepülést) kiváltó PIIGS országok (Portugália, Olaszország, Írország, Görögország, Spanyolország) körébe. Egyes országok számára elérhetetlenül távol kerülhet az euró bevezetése, ha közpénzügyeik helyzete nem javul radikálisan, Magyarország ezzel szemben kivételesen kedvező pozícióba kerülhet.

Kapcsolódó cikkünk2010.05.25 08:30 Magyarország egyedül maradt az Unióban2010.09.10 10:00 Hogyan lehet sikersztori Magyarország?Vegyes kijelentéseket hallhatunk az európai döntéshozóktól arról, hogy állunk most az adósságválsággal. José Luis Rodríguez Zapatero spanyol miniszterelnök minapi nyilatkozatában volt olyan optimista, hogy kijelentette: véget ért az európai adósságválság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés