Előfizetői tartalom

Újra recesszió Írországban - Az ír bank nemfizetésétől félnek a befektetők

Portfolio
Bár még technikailag ki sem jött a recesszióból az ír gazdaság, az első negyedéves növekedés után újból visszaesés következett a második negyedévben. A gazdaság 1,2%-kal esett vissza negyedéves alapon - tudható meg az ír statisztikai hivatal ma közzétett jelentéséből. A befektetők körében pedig elterjedt a hír, az ír Anglo Bank kötvényesei esetleg nem kapják vissza pénzüket. A negatív hírekre tovább ugrott az ír államkötvények hozamfelára, és az ír állam nemfizetése esetére biztosító eszköz (CDS) felára is, utóbbi délelőtt megütötte az 500 bázispontos szintet.

Ma tette közzé a második negyedéves GDP-adatokat az ír statisztikai hivatal. Az euróövezeten belül Írország szenvedte el a legsúlyosabb recessziót a válság során, és a visszaesési periódus még nem ért véget. Az első negyedévben ugyan 2,2%-kal bővült a gazdaság (ezt az adatot is lefelé korrigálták a korábbi 2,7%-ról) a múlt év záró negyedévhez képest, a második...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés