Előfizetői tartalom

Töretlen az aranysztori

Sándor Dávid
Hiába futott új csúcsra az arany árfolyama, mivel a fundamentumokban eddig nincs fordulat, a lendület továbbra is kitarthat a nemesfém piacán. Amíg egyes országok adósságproblémái miatt a befektetői félelmek fel-felütik fejüket a világban, és a jegybankok rekordalacsony szinten tartják irányadó rátáikat, nincs akadály az aranyár emelkedése előtt. Persze nem árt az óvatosság, egyre nagyobb a felhajtás a nemesfém körül, a spekulatív pozíciók magas szinten állnak, ami rövid távon hirtelen negatív irányú kilengéseket is eredményezhet az árfolyamban.

Veszik az aranyat befektetők, és a jegybankok is. Soha nem látott, 1,281 dolláros magasságba kapaszkodott ma az arany árfolyama, a két éve tartó emelkedő trend töretlen, és mindaddig vélhetően az is marad, amíg a befektetői aggodalmak nem csitulnak a gazdasági kilátásokkal, és a hatalmas fejlett piaci eladósodottsággal kapcsolatban.Kapcsolódó cikkünk2010.05.13 10:43 Roham...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés