Előfizetői tartalom

Nem lesz egyhamar svájci kamatemelés - Örülhetnek a frankhitelesek?

Portfolio
Nem nyúlt az alapkamathoz a svájci jegybank (SNB), és friss előjelzése szerint határozott lassulás előtt áll a gazdaság, és újra az előtérbe került a jegybankárok rémálma, a deflációs veszély. Elemzők ennek kapcsán arra hívják fel a figyelmet, hogy az SNB ezek szerint sokkal jobban aggódik a brutálisan erős svájci frank exportot visszavető negatív hatása és a csökkenő infláció miatt. Ezért még távolabb került az első svájci kamatemelés időpontja.

Kapcsolódó cikkünk2010.09.16 14:00 Döntött a svájci jegybank! - Zuhant a frankAlexander Koch, Unicredit Meglátásunk szerint a svájci frank jelenlegi árfolyama (az euróval szemben megfigyelt 1.30-as szint) és a gazdaság lendülete mellett nincs szükség kamatemelésre - fogalmazott a Reuters hírügynökségnek Alexander Koch, az Unicredit elemzője, aki szerint a gyengébb világgazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés