Előfizetői tartalom

Orbán Viktor: aktuális lehet a nyugdíjpénztárak államosítása

Portfolio
A jövő évi deficitcél a hétfői kormányfői beszéd után megint központi kérdéssé vált, annál is inkább mert ellentmondás látszik Orbán Viktor és a Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztérium között. A kormányfő szerint, ha elbukik a nyugdíjreform elszámolásának ügye Brüsszelben, akkor el kell gondolkozni a nyugdíjpénztárak államosításán, hiszen enélkül Orbán jelzése szerint nem lehet tartani a 3 százalékos deficitcélt. Az NGM szerint viszont ha törik, ha szakad jövőre meglesz a deficitcél, függetlenül az elszámolási kérdéstől. Vélhetően csak egy retorikai fogás volt a hétfői intermezzo, a kormányfő nyomást akart így is gyakorolni az EU-ra, miközben a közeledő önkormányzati választások is jó okot szolgáltattak a nyugdíjpénztárak elleni támadásra.

A miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásában értékelte a kormány első 100 napját, a különböző pártok kommentárjai alapján viszont meglehetősen érdekes párbeszédre lehetettünk figyelmesek. A nyugdíjrendszerünk kapcsán már hónapokkal ezelőtt lehetett olyan hangokat is hallani, amik a rendszer második pillérének államosításáról szóltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés