Előfizetői tartalom

Vége van-e a válságnak? Mikor jön a következő?

Portfolio
Vajon korai-e még arról beszélnünk, hogy vizsgázott a krízisben a világgazdaság? Az amerikai közgazdászok friss elemzése szerint jelenleg - két évvel a Lehman Brothers csődje után - aligha beszélhetünk arról, legyőztük-e a válságot, lesz-e újabb recesszió vagy sem. Az utóbbi két évszázad tapasztalatai ugyanis azt mutatják, 20 vagy akár 50 évre van szükség a visszaesésmentes felépüléshez.

Az utóbbi körülbelül kétszáz évben a gazdasági - inflációs, árfolyam és banki - kríziseit és a visszaesés előfordulását vizsgálták több mint hatvan országban a szerzők, Rong Qian, Carmen M. Reinhardt és Kenneth Rogoff. Az empirikus vizsgálatok azt mutatták, két évtized visszaesés nélkül jelentheti azt a fontos mérföldkövet, ahonnan talán a gazdaság már nem esik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés