Előfizetői tartalom

Két "sláger" fut Magyarországon - de meddig?

Portfolio
A héten újabb mélypontra süllyedt a forint a svájci frankkal szemben, amely újabb, ráadásul a nyilvánosság előtt zajló, vitát szült a gazdaságpolitikai vezetésen belül a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság pénzügyi segítségének esetleges igénybe vételéről. A Magyar Nemzeti Bank ennek, illetve egy kamatemelésnek a lehetőségét vetette fel, míg a kormány mindkettőt szeretné elkerülni, és sorozatosan a szigorú idei költségvetési gazdálkodást hangsúlyozza a befektetőket nyugtatva. Új elem azonban, hogy a kormány a jelek szerint nemcsak idénre, hanem általánosságban is letesz a költségvetési hiánynövelésen keresztüli gazdaságélénkítésről, noha korábban ebben látta a kilábalás fontos eszközét. Bár ez a forintot közép távon támogató jelzés jó hír lehet a devizahiteleseknek, de sokan közülük most várnak megoldást. Bankvezérek szerint az állami segítség rendszeres "meglebegtetése" tovább rontja a hiteltörlesztési fegyelmet, ami a bankrendszeri stabilitási kockázatokat fokozza.

Frank és IMF - A két "slágertéma" A romló nemzetközi kockázati étvágy, illetve a továbbra is erős svájci gazdaság miatt a hét elején újabb intenzív erősödést mutatott a nemzetközi piacokon a svájci frank, amely az egyébként is gyengélkedő forint miatt oda vezetett, hogy egy frankért kedden már 223 forintot kellett adni. Ez új forintmélypontot, illetve a devizahitelesek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés