Előfizetői tartalom

Matolcsy: 2012-ig válságkörnyezet lesz, de nincs szükségünk IMF-hitelre (4.)

Portfolio
"Nincs vége a válságnak" és a magyar kormány azzal kalkulál, hogy 2012 második feléig "a globális gazdaság, és az eurózóna válságközeli helyzetben lesz" fellendülésekkel és visszaesésekkel - vázolta a kilátásokat egy mai gazdasági konferencián Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter hohzzátette: csak 2013-tól várható "globálisan fenntartható, újabb dinamikus növekedési szakasz". Mindezek mellett is újra megerősítette a tárcavezető, hogy a kormány nem kíván újabb pénzügyi védőhálót megszerezni a nemzetközi közösségtől. A miniszter az eddigi törekvésekhez képest egy fordulatot sejtető bejelentést is tett: azt hangsúlyozta, hogy a válságkörnyezet mellett nincs tér a költségvetési hiánynövelésen keresztüli gazdaságélénkítésre, ez "szigorúan tilos", ehelyett szigorú költségvetési politikára van szükség. A jövő évi konkrét államháztartási hiánycélról továbbra sem beszélt."

Hullámhegyek és völgyek várhatók A miniszter kitekintőjében azt mondta: az Egyesült Államokban egy második recessziós hullám van az ingatlanpiacon, és "azt, hogy ez a bankrendszeren keresztül végigsöpör-e még egyszer a világon, azt nem lehet tudni, de ennek elkerüléséért mindenki mindent megtesz". Úgy folytatta: "itt lóg a fejünk felett egy második gazdasági visszaesés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés