Előfizetői tartalom

A választások előtt újabb adócsökkentéssel rukkolhat elő a kormány Amerikában?

Portfolio
A Harvard egyetem professzora szerint a novemberben esedékes amerikai választások előtt a demokratáknak még elő kell rukkolniuk valamilyen gazdaságélénkítő csomaggal. Véleménye szerint azonban könnyen lehet, hogy ezúttal nem újabb kiadásokba veri majd magát a kormány, hanem inkább adócsökkentéssel igyekszik segíteni a gazdaságot. A professzor azonban hozzáteszi: a túlzott deficit akár fordított hatással is járhat.

Hétfőn a Princetoni egyetem professzora, a Nobel-díjas Paul Krugman a CNBC műsorában további kormányzati vásárlások fontosságára hívta fel a figyelmet. Véleménye szerint ahhoz, hogy az USA ne kerüljön ismét recesszióba, további fiskális stimulusokra van szükség. A Harvard egyetem professzora, Niall Ferguson azonban úgy gondolja, a Fehérház ezúttal nem újabb költségekbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés