Előfizetői tartalom

Szinte reménytelen a foglalkoztatás bővülése?

Portfolio
Legalább 3 százalékos éves gazdasági növekedésre lenne tartósan szükség a három meghatározó közép-európai EU-gazdaságban - Magyarországon, Lengyelországban és Csehországban - a foglalkoztatás emelkedéséhez, ám a közeljövőben ilyen növekedési ütem nem várható ezekben a gazdaságokban - áll az egyik legnagyobb londoni gazdaságelemző központ legutóbbi helyzetértékelésében.

A Capital Economics vezető felzárkózó piaci közgazdásza, Neil Shearing az elemzésben azt írja: a távlatos múltbeli tapasztalatok tanúsága szerint Magyarországon és Csehországban csak akkor növekedett a munkahelyek száma, ha e gazdaságok évente 3 százalék körüli növekedést produkáltak; Lengyelországban ugyanehhez inkább 3,5 százalékhoz közeli GDP-növekedésre volt szükség.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés