Előfizetői tartalom

Jöhet az újabb aranyár csúcs

Portfolio
Az elmúlt hetek nyertese egyértelműen az arany, a nemesfém gazdasági kilábalás fenntarthatóságával kapcsolatos aggodalmak előtérbe kerülése következtében erőre kapott és célba vette az 1,248 dolláros eddigi csúcsot. Egyelőre még csak sávozást látunk, de egyes technikai elemzők a sávon belül felfelé való beszűkülést várnak, ami hosszabb távon 1,340 dolláros célárat ad.

Az elmúlt hetekben lendületet vett felfelé az arany árfolyama a technikailag fontos 1,160 dolláros támaszszintről, így közel két hónapja nem látott magasságban tartózkodik a nemesfém. Az emelkedést három fő tényező támogatta, az egyik a kínai aranyvásárlásokkal függ össze. A nemzetközi arany tanács (World Gold Council) becslései szerint Kínában tavaly 313 tonna aranyat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés