Előfizetői tartalom

A reformer országokat bünteti a szabályozás

Portfolio
A Reuters által is nyilvánosságra hozott levélből az derül ki, hogy Magyarország nyolc tagországgal karöltve nem gyökeres változtatást kér az Uniós elszámolási rendszerben, egyszerűen egy korábbi "könnyítést" szeretnének viszontlátni, méghozzá nem csak öt évre, hanem véglegesen. Az országok szerint a nyugdíjreformer országokat aránytalanul nagy teher sújtja, nincsenek ellene a várható szankciók szigorításának, azonban a Stabilitási és Növekedési Paktum visszásságait korrigálni kell.

Mint azt hallhattuk, kilenc tagország közös levélben fordult az Európai Bizottsághoz, az elszámolási szabályok megváltoztatása érdekében. A Reuters által közzétett levélszöveg viszonylag jól mutatja a kilenc tagország logikai fonalát.Kapcsolódó cikkünk2010.08.18 08:25 Puhítanánk a deficitszabályokat - Mit mondanak itthon és külföldön?A levél kezdetén az aláírók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés