Előfizetői tartalom

Levelet küldtünk Brüsszelbe - Puhítanánk az uniós statisztikusok szívét

Portfolio
Kilenc uniós tagállam pénzügyminisztere közös levelet küldött Brüsszelnek, amiben azt sérelmezik, hogy az országok által végrehajtott nyugdíjreformok nem tükröződnek megfelelően az államadósságban - írja a Wirtschaftsblatt. A levél nem meglepő a korábbi értesülések tükrében, miszerint a magyar és lengyel uniós elnökség alatt az uniós statisztikusok szívének megpuhítására készülünk.

Nyolc új tagállam (Lengyelország, Magyarország, Csehország, Románia, Szlovákia, Bulgária, Litvánia, Lettország) és Svédország a közös levéllel azt kívánja elérni az Európai Bizottságnál és az Európai Tanács állandó elnökénél, Herman Van Rompuynál, hogy módosuljon az adósságráta elszámolása. A jelenlegi elszámolási gyakorlat ugyanis megkárosítja azokat az országokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés