Előfizetői tartalom

"Az IMF nyomást gyakorolt Magyarországra"

Portfolio
A Miniszterelnökség államtitkára, Varga Mihály a hétvégén a Hír TV egyek műsorában azt mondta, hogy a nyugdíjreform idején az EU és az IMF is nyomást gyakorolt az országra, hogy egy új, részben feltőkésített rendszert vezessük be, most viszont érthetetlen, hogy az átmenet költségeit miért nem számolhatjuk el. Varga megerősítette, hogy a 2010-es hiánycélhoz tartjuk magunkat, viszont 2011-ben egységes megoldást várunk az EU-tól, hiszen a 27 tagországból 24 nem tudja teljesíteni a 3 százalékos limitet.

Varga Mihály a Hír TV egyik hétvégi műsorában azt mondta, hogy az Európai Unió nem tilthatja meg Magyarország számára, hogy a magánnyugdíjpénztárak kérdésében önállóan döntsön. Az Orbán Viktor Miniszterelnökségét vezető államtitkár utalt arra, hogy az EU-ban van, ahol a magánpénztárakat állami felügyelet alá vonták, és van olyan ország, ahol nem, éppen ezért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés