Előfizetői tartalom

Németország megalázta Amerikát - Mi áll a háttérben?

Portfolio
Sorozatban már a 13. hónapja csökken a munkanélküliségi ráta Németországban, melynek következtében mérföldkőhöz érkezett el Európa legnagyobb gazdasága: minden korábbi előrejelzést felülmúló gyorsasággal nyerheti vissza a recesszió ideje alatt elveszített munkahelyeket - írja a Wall Street Journal. Elemzők azonban figyelmeztetnek: korlátokba ütközhet a látványos javulás, ha lassulni kezd az exportvezérelt gazdasági kilábalás.

A német munkaerőpiacon (ahol a kormány támogatta a részmunkaidős foglalkoztatást) az USA-ban tapasztaltakkal ellentétes folyamatok bontakoztak ki, a tengerentúlon ugyanis - a nemzeti össztermék gyorsabb növekedése ellenére - a munkanélküliségi ráta csúcsközelben ragadt. Többek között az ilyen biztató európai makrogazdasági híreknek köszönhetően szárnyalt az euró múlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés