Előfizetői tartalom

50 milliárd forintos lyuk az Egészségbiztosítási Alapban

Portfolio
Közel 50 milliárd forintos hiány alakult ki az Egészségbiztosítási Alapnál az év első felében, ami az egész évre tervezett hiány kétharmadára rúg - derül ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár legfrissebb tájékoztatójából. Kedvező hír ugyanakkor, hogy júniusban nem romlott a helyzet, az előirányzottnál mérsékeltebb lett a deficit.

Júniusban 6 milliárd forintnál kisebb lyuk keletkezett az E-Alapban, ami az előirányzott értéknél is kisebb. A kedvezőbb havi egyenleg a vártnál kiadási oldalnak köszönhető, a bevételek ugyanis elmaradtak a tervezett szinttől. A kedvezőbb havi egyenlegnek köszönhetően nem romlott az alap első féléves pozíciója, ezúttal is 13 milliárd forinttal haladja meg az előirányzott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés