Előfizetői tartalom

Ez mindenkinek fájni fog a jövőbe látó professzor szerint

Portfolio
Súlyos lassulás felé halad a globális gazdaság az év hátralévő részében - hívja fel a figyelmet a Financial Times véleményrovatában Nouriel Roubini közgazdász professzor Ian Bremmerrel, az Eurasia Group elemzőcég elnökével megjelent közös cikkében. A pénzügyi válságot előre megjósló Roubini szerint a visszaesést (ha nem is lesz W alakú recesszió) az egész világ megérzi majd, ám eközben jó tanácsokkal is ellátja a világ vezető döntéshozóit.

Meglátásuk szerint ugyanis az európai megszorító csomagok visszavetik a gazdasági növekedést, miközben a készletezési folyamatok kifutnak, ugyanúgy ahogy az adókedvezményt nyújtó programok is. A jóslatairól elhíresült közgazdászprofesszor, Roubini és szerzőtársa ugyanis hangsúlyozza, hogy ezek az adókedvezményt nyújtó programok a jövőbeli keresletet "lopják el" (ilyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés