Előfizetői tartalom

Helyezkedés és indulatok az új adó miatt

Portfolio
Nem túlzás azt állítani, hogy a mögöttünk hagyott néhány nap központi kérdése a magyarországi pénzügyi szektorra vonatkozó különadó, a köznyelvben csak bankadóként elhíresült teher volt, holott a devizahitelesek terheinek mérséklése, a világgazdaság esetleges újabb visszaesésének kockázata, az eurózóna nagyobb bankjainak készülődő stressz tesztje legalább ilyen hangsúlyos témák lettek volna. És persze az idei évi államháztartási hiánycél túllépése sem elhanyagolható fejlemény, ahogy az sem, hogy a jelek szerint falba ütközik az Orbán-kormány a magyar jegybanki vezetők tervezett bércsökkentésének kérdésében.

Még mindig gyúrták a szöveget Bár a bankokkal folytatott, kemény tárgyalások félbeszakításával a kormány már benyújtotta a parlamentnek a pénzügyi szektor különadójáról is szóló törvényjavaslat csomagot, de annak tartalma még a héten is változott a háttérben zajló lobbitevékenység eredményeként. A héten két Fidesz-közeli biztosítóra is enyhítette az adóteherrel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés