Előfizetői tartalom

Már jelenleg is 10 millió alatt lehet a magyar népesség száma

Portfolio
Magyarországon 1981 óta folyamatosan csökken a népesség, ami az egész világon egyedülállónak mondható - jelentette ki Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke ma délutáni, a Népesedési Világnap alkalmából tartott sajtótájékoztatón. A KSH elnöke arról is beszélt, hogy az idei év folyamán egészen biztosan 10 millió alá csökken a magyar népesség száma.

Az idei év folyamán egészen biztos, hogy 10 millió alá csökken a népesség. Az sem zárható ki, hogy jelenleg is 10 millió alatt van - mondta Vukovich Gabriella, aki megjegyezte, hogy a magyar állampolgárok száma már régóta ez alatt a szint alatt van, ugyanis becslések szerint 170-180 ezer külföldi él Magyarországon. A magyar népességszám jelenlegi állásáról Gödri Irén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés