Előfizetői tartalom

Időzített bombán ül a világ!

Portfolio
Bizalmi szavazást kezdeményezett a 25 milliárd eurós megszorító csomagról Silvio Berlusconi olasz kormányfő. Egyes elemzők a legújabb fejlemények kapcsán arra hívják fel a figyelmet, hogy ezek után Olaszország lehet az ideges befektetők figyelmének középpontjában, és ebben az esetben minden eddiginél nagyobb veszély leselkedhet Európára és egyben a globális gazdaságra is. Újabb időzített bomba ketyeg a világgazdaságban - figyelmeztetnek.

A hosszú ideje gyenge gazdasági növekedést produkáló és adóssághegyet felhalmozó Olaszország közpénzügyi helyzete valóságos időzített bombaként van jelen, ami arra vár, hogy felrobbanjon - figyelmeztet Roger Bootle, a Capital Economics elemzője a CNBC tudósítása szerint. Az amerikai gazdasági hírcsatorna emlékeztet arra, hogy a piacok figyelme a gyenge euróövezeti (perifériális)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés